Nieuws

Mest:

Met ingang van het nieuwe mestseizoen hebben wij de beschikking over een nieuwe Verveat Hydro trike XL. Deze machine  met 20,5 m³ tank inhoud en 5 wielen staat garant voor een nog grotere capaciteit. Met een extra uitschuifbare as blijft het principe van 1 wiel per spoor gehandhaafd en beperkt zich de bodemdruk tot een minimum.De extra wielen op de extra as van de Hydro Trike XL zijn stuurbaar gemaakt. Dit is zowel bij een ingeschoven als een uitgeschoven as. Ze zorgen ervoor dat de grasmat ook in de bochten niet beschadigd wordt. De sturing van de as verloopt dan ook synchroon met de sturing van het voorwiel.

Ook hebben de beschikking over een Schuitemaker Robusta tank met een inhoud van 20 m³. Deze tank wordt ingezet voor het transport en het bemesten van de mest. De tank is uitgerust met een drukwissel systeem zodat  ook hiermee de insporing tot een minimum beperkt blijft.  Tevens is de tank uitgerust met een weeg en monster apparaat voorzien van GPS zodat wij u hiermee ook van dienst kunnen zijn.                                 

 
 
 
 
 
 
 
Bestelformulier mais 2016 kunt u hier downloaden.
 
 
 
Pottinger Jumbo opraapwagens:
 
We hebben de beschikking over 2 Pottinger Jumbo opraapwagens, deze wagens zijn voorzien van een laadautomaat, bodem vriendelijke banden, gestuurde tandem, doseerunit voor toevoegmiddelen en doorwalsen.
 
 
Rupsschranklader JCB:
 
Voor het laser gestuurd profileren van uw baan voor het straatwerk hebben wij de beschikking over een JCB rupsschranklader voorzien van een laserblad. Ook hebben wij voor deze machine diverse bakken en een palletvork beschikbaar.
 
 
Grasland doorzaaien:
 
Om uw grasland een nieuwe inpuls te geven voor het nieuwe seizoen, hebben wij voor u beschikbaar een 6 meter brede front egg voorzien van een turbojet zaaimachine en een 6 meter brede 4 tons cambridge rol.
Met deze machine verticuteert u het grasland waardoor u slechte grassen verwijderd en de goede grassen de ruimte geeft om door te groeien, dit in combinatie met 10 tot 15 kg graszaad per ha.
 
Grasmaaien:
Voor het maaien van uw gras hebben wij voor u tot onze beschikking een Kuhn FC 883 FF triple maaicombinatie werkbreedte 9 meter met kneusinrichting!!!
 
Grasharken:
Kuhn GA 15021 4 elements cirkelhark, met deze hark kunnen wij grote oppervlakten gras supersnel bij elkaar harken zodat wij de hakseltrein kunnen voorblijven.
Door het harken van egale en voldoende grote wiersen kunt u tijdens het tijdens het hakselen veel tijd en dus geld besparen.
 
 
Grasbalen:
Door een toenemende vraag naar het persen ronde balen kunnen wij met ingang van dit seizoen weer ronde balen voor u persen met onze Vicon 22350C ronde balenpers.
Door de afnemende vraag naar het persen van vierkante balen hebben wij onze grootpakpers en wikkelaar ingeruild.
Indien u desgewenst toch vierkante balen wilt kunnen we dit voor u verzorgen via een collega loonbedrijf. 
 
 
Holaras M.E.S. maissschuif
Met de hydraulisch bedienbare Holaras mais egalisatieschuif kan de met de silagewagens aangevoerde mais in een mum van tijd zeer efficient worden verdeeld.