Mais oogst

Oogstwerkzaamheden in de mais zijn vaak kort maar krachtig, dit betekend dat de oogst van de mais in een aantal weken moet gebeuren. Het belangrijkste bij het inkuilen is het aanrijden van de kuil, het is van belang dat er geen lucht meer overblijft in de kuil, zodat de kans op broei zo klein mogelijk is, daarbij speelt het gewicht van de machine een grote rol. Bij loonbedrijf Lammertink maken we gebruik van een trekker en shovel combinatie op de kuil. 

Het machine park voor de werkzaamheden tijdens de mais oogst bestaan uit:

Hakselploeg: Maishaksel combinatie voorzien van een New Holland mais hakselaar, twee 22 tons silagewagens met stuuras. Indien gewenst kan er een toevoegmiddel aan uw gewas worden toegediend. Voor transport over de weg van de mais op afstand beschikken wij over extra wagens om alles soepel te laten verlopen.

Op de kuil maken wij gebruik van een trekker of shovel combinatie, trekker combinatie bestaande uit een Holoras M.E.S. maisschuif, met de hydraulische bedienbare mais egalisatie schuif en rollen wij de kuil aan met een Armardis kuilrol, om de kuil zo goed mogelijk vast te rijden.